Over het festival

Alle belangrijke informatie!

Inmiddels is de eerste editie van FORTE achter de rug. Het was een fantastische dag met muziek, interactieve kunst, locatietheater en heerlijke streekbiertjes. Voor iedereen die aanwezig was, BEDANKT! Jullie hebben het tot een geweldige dag gemaakt! Nog even nagenieten? Nog even nagenieten? Klik HIER voor de foto’s en zie hieronder de aftermovie!

Fort Honswijk
Lekdijk 58, 3998 NJ Tull en ’t Waal

12:00 tot 24:00 uur
Route via Google Maps

VERVOER

Fiets
Wist je dat Fort Honswijk op een geweldige locatie ligt aan de Lekdijk in Schalkwijk? De weg er naar toe is echt de moeite waard om te fietsen! Je komt onderweg heel veel moois tegen uit de Kromme Rijnstreek. Je krijgt het echte vakantie gevoel. Vanaf Houten en Nieuwegein is het nog geen half uur fietsen. Vanaf Utrecht Centraal is het een klein uurtje uitwaaien. Van verder weg? Huur een OV-fiets op Houten Castellum. Deze is tot 01:00 uur terug te brengen. Extra leuk: de gemeente Houten zorgt voor een leuke verrassing voor mensen die op de fiets komen! Kom dus op de fiets naar FORTE!

Openbaar vervoer
Is fietsen toch net te ingewikkeld? Geen zorgen. Vanaf Houten Castellum rijden pendelbussen naar Fort Honswijk en weer terug. Een retourtje kost € 5,-. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. De pendelbussen gaan elk half uur. Bestel alvast je pendelticket van te voren, dat scheelt weer tijd.

Houten Castellum –> Fort Honswijk
11:30 – 23:00 uur
Fort Honswijk –> Houten Castellum
12:00 – 00:00 uur

Auto
Er is beperkt gelegenheid om te parkeren bij Fort Honswijk. Een parkeerticket kost € 5,-. Bestel alvast je parkeerticket online. Hou er rekening mee dat je soms op smalle wegen rijdt en denk aan je snelheid! Met name rondom de parkeerplaats is het erg smal en lopen voetgangers aan de zijkant van de weg. Volg te allen tijde de instructies van de verkeersregelaars op.

Route:
Vanaf A27: In het weekend en met name op zomerse dagen wordt het erg druk op de Lekdijk. Wij adviseren daarom met klem om Afslag 29 te nemen. Volg de Rondweg en sla af de Schalkwijkseweg op. Volg vanaf daar de borden naar de parkeerplaats van het evenemententerrein.

Vanaf Houten
Volg de Rondweg en sla af de Schalkwijkseweg op. Volg vanaf daar de borden naar de parkeerplaats van het evenemententerrein.

Vanaf Wijk Bij Duurstede
Volg de Lekdijk en je komt vanzelf bij de parkeerplaats van het evenemententerrein uit.

Liniepont
Kom je uit Vianen, Everdingen of Culemborg? Vaar mee met de Liniepont voor maar € 1,00. Stap op bij Werk aan het Spoel (Culemborg) of Fort Everdingen (Vianen) en vaar naar Werk aan de Groeneweg (Schalkwijk). Vanaf daar is het zo’n 2 kilometer lopen. De Liniepont vaart af en aan. Is de Liniepont niet in zicht? Bel de schipper via: 06 – 57 95 29 25 of kijk op www.liniepont.nl. De laatste afvaart vanaf Werk aan de Groeneweg (Schalkwijk) naar Werk aan het Spoel (Culemborg) is om 21:00 uur.


Organisatie

Cultuur aan de slinger logo
Bea Nederhoff en Laura Springer
cultuur@aandeslinger.nl
+31(0)6 46 16 19 17


Sponsors